söndag, november 11, 2007

Helgen; Täby C och Norrtälje

I Helgen var då projektet Fler Bollar i Luften igång i Täby Centrum. Mycket som klaffade, mycket som gick si och så men som nog löser sig nästa år! Det sista, som skulle bli maffigast, gick rätt åt helvete (nästan) iaf. Mer om det senare.

Saker som hände var att vi hade ett levande galleri på fredagen. Vi gick omkring med en bild var och visade upp för folk. På lördagen var det en dansgrupp som dansade runt på Stortoget i en timme. Efter det var det fågelskådning då vi fick komma upp på en ballkong ovanför andra våningen vid Stortorget där vi stod med kikare och anteckningsblock och tittade ner på folk.

Strax efter var det insomniac som gick ut på att vi skulle sänka tempot på Stortorget genom att gå omkring och somna till lite här och var under tio minuter. Det fungerade tydligen! Andra saker som hände under dagen var att ett gäng campade ovanför en tele-butik brevid en rulltrappa. En kille stod utanför det stora akvariumet och sorgset klappade en död fisk. Tre vetenskapsmänniskor stod och studerade folk som passerade i svängdörrarna.

Dagen avslutades med ett feeri. Det började med att vi kom konkade på en stor matta konstgräs som vi bredde ut brevid hissarna utanför Expert, ett gäng gick upp med fem långa pinnar med fjärrilar på till andra våningen och två pers gick till tredje våningen med en låda äkta rosenblad. Vi snyggade till, förberede och hyschade. Till slut kom fem vacka herdinnor (fast de glömde fåren, de kom efter någon minut). De hade vacka 1700-tals-klänningar (typ) med enorma kjolar, vackra frisyer och var vackert sminkade.

En betjänt och betjänstska (typ XD) delade ut te och bakelser till herdinnorna och en tjej spelade tvärflöjt för dem, fjärilar dansade omkring dem och rosenblad ramlade ner över dem och vi som inte hade någon speciell uppgift gick och hyschade på folk runt omkring och såg till att de hade det så bra som möjligt. Efter att de suttit där tio minuter gick de iväg igen, och raskt plockade vi ihop allt och stack tillbaka.

Det var mer som hände under den dagen, men det orkar jag inte ta upp nu.

På kvällen stack vi till Norrtälje där vi härjade hemma hos Nico! Jag, Emolika, Johan, Nico, Stina (Nicos flicka), Nyllet, Ludde, Martin, Karro, Eldflugorna Anja och Syrsan plus Åkersson hade det trevligt hemma i Nicos asmysiga hus!

Idag var det bland annat opera, trumsolo och Loke. Trumsolot spelades av en kille som gick omkring i hela täbban och trummade på golv, väggar, soptunnor, pelare, staket, rulltrappor, skyltfönster, bänkar, trappor, krukor och lite till. Loke fick ett stort följe efter sig medan han gick runt och "undersökte" täbban samtidigt som han sjöng. Hans slutsatts var att Täby C borde flyttas in i Föreningsgårdens lokaler, och vi flytta in i täbban.

Det hela skulle avslutas med en enorm masskareoke. En kareokevariation av Carolas "Främling" skulle gå ut på täbbans nödhögtalarsystem och skulle alltså höras ÖVERALLT, på toaletter, i affärer, överallt! Vi skulle börja i ena änden av täbban och sjungandes, skrålandes springa genom hela stället. Tyvärr meddelade Rodamcco (som äger täbban) igår att det inte skulle funka, så vi fick spela låten på en bärbar dator och gå raskt i en stor klunga istället. Men men...

Inga kommentarer: